FIRINDA CİĞERLİ PİLAV
Fazlaca tarif bakıp içlerinden seçip yapmaya çalışıyorum.Tutturuncada malum burda yayınlıyorum :)
Bu tarifte çok lezzetli ciğer sevmeyenler bile yer eminim.Mis gibi oluyor fırında ....
Tarife geçeyim hemen.....
Malzemeler:
Yarım kg tavuk ciğeri2 büyük boy kuru soğan
2 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
1 çay kaşığı karabiber
tuz
sıvıyağ
3 su bardağı su
Yapılışı:
Öncelikle ciğerlerimizi iyice temizledikten sonra suda haşlıyoruz.Haşladığımız suyu atmayalım daha sonra pilav için kullanacağız.Daha sonra sıvıyağda doğradığımız soğanları pmebeleşene kadar kavuruyoruz.Ciğerleride ekleyip bi 5 dk öyle kavuruyoruz.Ardından baharatları ve pirinci ekleyip birazda öyle kavuruyoruz.Suyunuda ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra dayanıklı fırın kabına yemeğimizi döküyoruz.180-200 derece fırında pilav suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkardıktan sonra dinlendirip yanına turşu ve salatalık ile servis ediyoruz..
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder