4 Kasım 2014 Salı

PIRASALI EL AÇMASI BÖREK

               PIRASALI EL AÇMASI BÖREK

        Merhabalar  nasılsınız ? Ben çok iyiyim :)  Biliyorum çok boşladım sizi ama vakit ayıramıyorum bu ara yeni birşeyler denemeye.Güzel kızımla ilgileniyorum bir yandan iş .Ama en kısa zamanda toparlanıp çok güzel tariflerle karşınıza çıkacağım.Şimdilik favori börek tarifimle idare edin :)

Parmaklarınızı yiyeceksiniz.Daha önce denediğim ıspanak böreği ile aynı hamur.İç malzemeyide isteğe bağlı yapabilirsiniz .Her türlüsü harika.

Bu arada beni Facebook Sayfamdan takip edebilirsiniz.
https://www.facebook.com/pages/G%C3%BCne%C5%9Fin-Mutfa%C4%9F%C4%B1/101851219941536

Şimdi tarife geçelim...




Malzemeler :

Yarım kg pırasa ( ince ince doğranmış)
1 Büyük domate rendesi
tuz
karabiber
pulbiber
sıvıyağ(kavurmak için)

Hamuru için:
3 su bardağı un
2 su bardağına yakın ılık su
1 tatlı kaşığından az tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı.

iç malzememizi güzelce kavurup bir kenara soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için unu deniş bir kaba döküp ortasını elimizle açıyoruz.tuzunu ilave edip suyu az az ilave edip yoğurmaya başlıyoruz.

Üzerini kapatıp bir kenarda dinlendiriyoruz bir 10-15 dk
Dinlendirdikten sonra tezgaha koyup 5 e böldüm ben .Yumruk büyüklüğünde yuvarlaklar yapıyoruz.her bir yuvarlağı merdane ile resimdeki büyüklükte açıp her ara katına erimiş tereyağı ve sıvıyağ karışımından sürüyoruz.5 katıda üst üste yağlayıp dizdikten sonra öylece 15 dk daha bekletiyoruz.En üstteki hamurun ortası baloncuk gibi kabarana kadar bekleyedebilirsiniz.
Daha sonra hamurları tek tek elimizle açıp iç harcınıda koyduktan sonra kol böreği şeklinde sarıyoruz.Daha yağlı seviyorsanız açılan hamurların ortasına erimiş yağ karışımından serpiştirebilirsiniz.

Tepsimize güzelce doladıktan sonra en üstte tekrar yağ gezdirip 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dk yada sizin fırın ayarınıza göre üzeri kızarana kadar pişirip servis ediyoruz.


Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder