1 Aralık 2014 Pazartesi

HAVUÇLU DEREOTLU ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

                  HAVUÇLU DEREOTLU ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

 

               Merhabalar gelelim mis gibi pilav tarifimize ..Bu tarifi ARMAĞAN ÇAĞLAYAN yapmıştı bir programda,kendi usulünce bende hemen denedim :)Bu arada fotoğraflamak için pilavın sonuna yetiştim onun için pek güzel çekemedim kusura bakmayın :) Fotoğrafta da görmüş olduğunuz gibi yanına et veya şinitzel çok yakışıyor :)

Malzemeler:

2 su bardağı arpa şehriye
1 büyük kuru soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 büyük rende havuç
3 adet kesme şeker
biraz tuz
karabiber
dereotu

Yapılışı: 

Zeytinyağında önce soğanları güzelce kavuruyoruz.Havuçları da ekleyip 1-2 dk da beraber kavuruyoruz.Ardından şehriyeleri,şekeri,tuzu ve suyunu verip pişmeye bırakıyoruz.

Pilavımız demlendikten sonra bolca karabiber ve doğranmış dereotu ekleyip güzelce harmanlıyoruz.
Mis gibi pilavımız hazır ..
Afiyetler ola :)

 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder