16 Aralık 2014 Salı

FIRINDA CİĞERLİ PİLAV

                    FIRINDA CİĞERLİ PİLAV


          Merhabalar nasılsınız? Ben çok iyiyim bu ara pilav yemeklerine takmış durumdayım :)
   Fazlaca tarif bakıp içlerinden seçip yapmaya çalışıyorum.Tutturuncada malum burda yayınlıyorum :)
        
         Bu tarifte çok lezzetli ciğer sevmeyenler bile yer eminim.Mis gibi oluyor fırında ....
Tarife geçeyim hemen.....


Malzemeler:

Yarım kg tavuk ciğeri
2 büyük boy kuru soğan
2 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
1 çay kaşığı karabiber
tuz
sıvıyağ
3 su bardağı su

Yapılışı:

Öncelikle ciğerlerimizi iyice temizledikten sonra suda haşlıyoruz.Haşladığımız suyu atmayalım daha sonra pilav için kullanacağız.
Daha sonra sıvıyağda doğradığımız soğanları pmebeleşene kadar kavuruyoruz.Ciğerleride ekleyip bi 5 dk öyle kavuruyoruz.Ardından baharatları ve pirinci ekleyip birazda öyle kavuruyoruz.Suyunuda ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra dayanıklı fırın kabına yemeğimizi döküyoruz.180-200 derece fırında pilav suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Fırından çıkardıktan sonra dinlendirip yanına turşu ve salatalık ile servis ediyoruz..

Afiyet olsun...

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder