19 Temmuz 2012 Perşembe

ETLİ KARALAHANA SARMA






Çokkkkk severim etli karalahanayı bu ikinci yapışımdı bence güzel oldu yapraklar köyden geldi taze taze :)

Ben ölçü kullanmadım yapraklar içinde kilo hesabı yapamıcam ama ufak bi tencere doldu..Satın almadığım için bilemedim şimdi.. :)))

Ben yazayım siz ölçüsünü kendinize göre ayarlayın bu seferlik :)


Malzemeler ...

kara lahana yaprakları
ortalama 300 gr kıyma 
1 su bardağı pirinç
3 adet ufak kuru soğan 
maydanoz
dereotu
karabiber
tuz
salça
zeytinyağı yoksa ayçiçek yağı

Yapılışı

Bir tencereye kaynar su ekliyoruz.önce yapraklarımızı yıkıyoruz daha sonra kaynayan suya atıp ortalama
1-2 dk içinde tutup çıkarıyoruz..bütün yaprakları kaynar suya atıp çıkardıktan sonra bir süzgeçte süzülmelerini bekliyoruz..O arada iç harcımızı hazırlıyoruz yapraklar hariç bütün malzemeleri karıştırıyoruz..
Daha sonra isteğe bağlı ufak yada büyük şekilde iç harcımızı yapraklarımıza sarıp tencereye diziyoruz...En son yaprakların boyuna gelicek kadar su ekliyoruz kapağı kapatmadan tencereye 1-2 yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz..Tencerenin kapağını kapatıp su kaynayıncaya kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte
yaklaşık 30-40 dk arası pişiriyoruz...sonrada sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz..

Afiyet olsun :)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder