Ben çok basit bi şekilde pişiriyorum enginarı çokta lezzetli oluyor...hiçsoğanı kavurmadan direk çiğ yapıyorum kendi buharında pişiyor...
Malzemeler :
4 büyük yada 6 ufak boy enginar için
1 ufak boy karışık garnitür
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 limonun suyu
1.5 çay kaşığı tuz
2.5 çay kaşığı şeker
1 su bardağı su
süslemek için dereotu...
Yapılışı:
Enginarları düz bir tencereye diziyoruz..üzerine süzgeçten geçirdiğimiz garnitürü gezdiriyoruz..üzerine soğanımızı yemeklik doğrayıp ekliyoruz en son yağ+limon+şeker+tuz ve suyunu verip tenceremizin kapağını kapatıyoruz...ağır ateşte yaklaşık 35-40 dk kapağını hiç açmadan pişiriyoruz..
Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz ..dereotuyla süsleyip servis ediyoruz..
afiyet olsun...
eniganara ba-yı-lı-rım , nefis görünüyor
YanıtlaSil:) bende çok severim cnm birgün beraber yemek kısmet olur inş...
YanıtlaSil