12 Temmuz 2012 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR



Ben çok basit bi şekilde pişiriyorum enginarı çokta lezzetli oluyor...hiçsoğanı kavurmadan direk çiğ yapıyorum kendi buharında pişiyor...


Malzemeler :

4 büyük yada 6 ufak boy enginar için
1 ufak boy karışık garnitür
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 limonun suyu
1.5 çay kaşığı tuz
2.5 çay kaşığı şeker
1 su bardağı su 
süslemek için dereotu...


Yapılışı:

Enginarları düz bir tencereye diziyoruz..üzerine süzgeçten geçirdiğimiz garnitürü gezdiriyoruz..üzerine soğanımızı yemeklik doğrayıp ekliyoruz en son yağ+limon+şeker+tuz ve suyunu verip tenceremizin kapağını kapatıyoruz...ağır ateşte yaklaşık 35-40 dk kapağını hiç açmadan pişiriyoruz..

Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz ..dereotuyla süsleyip servis ediyoruz..

afiyet olsun...

2 yorum:

  1. eniganara ba-yı-lı-rım , nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  2. :) bende çok severim cnm birgün beraber yemek kısmet olur inş...

    YanıtlaSil