10 Temmuz 2013 Çarşamba

                                 ISPANAKLI KİŞ


          internetten bulup denediğim bir tarif.....beyzaylazaman.blog dan alınmıştır....yalnız un miktarı 1 su bardağı değil 2.5 su bardağı olacaktır...ayrıca hamuru buzdolabında en az yarım saat dinlendirmeniz gerekir unutmayın !!!  



               Hamur Malzemeleri:




    125gr margarin
    1 çorba kaşığı yoğurt
    1 yumurta
      iki buçuk  su bardağı un
    1 pk kabartma tozu
    Tuz


Ispanaklı Harç:

    500 gr ıspanak
    2 orta boy havuç
    1 iri soğan
    Sıvıyağ
    Tuz, karabiber, pulbiber

Üzeri için:

    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    1 yumurta
    1 çay bardağı süt


Hazırlanışı:

    Ispanak temizlenip doğranır. Soğan ince kıyılır. Havuçlar rendelenir.
    Soğanlar sıvıyağda pembeleştirilip ıspanak, havuç, tuz, karabiber eklenip kavrulur soğumaya bırakılır.
    Bir kapta margarin, yoğurt ve yumurtayı çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz hamur yoğurun.
    Hamuru yağlanmış kalıba alıp bastırarak yayın. (ben yuvarlak bocam kullandım 30cm’lik)
    Hamurun üzerini çatalla yer yer delin. Üzerine ıspanaklı harcı yayın.
    Bir kapta kaşarpeyniri, yumurta ve sütü karıştırıp ıspanaklı harcın üzerine dökün.
    180 derece fırında 35-40 dk pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder