7 Mart 2012 Çarşamba

KARNABAHAR GRATEN


En baştan söyleyeyim parça çikolataya benzeyenler dolapta daha önceden rendelenmiş ve beklemiş olan olan kaşar peynirleri :)
ilk bakışta eminim buda ne demişsinizdir :) çöpe gitmesin kullanayım dedim sonuç böyle oldu :)
siz kaşar peynirini hemen rendelerseniz görüntü daha güzel olacaktır..lezzette herhangi bir değişiklik olmuyor zaten.

Malzemeler
ufak boy karnabahar
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 kaşık tereyağı
muskat rendesi
karabiber
üzer için :
kaşar rendesi

Yapılışı:

Karnabaharları bir tencerede hafif diri kalacak şekilde haşlıyoruz.daha sonra soğuması içim 5-10 dk bekliyoruz.fırına dayanıklı bir kaba karnabaharlarımızı koyuyor,bir kenarda beşamel sosumuzu hazırlıyoruz..BEŞAMEL  SOS :yağda unu kavuruyoruz kokusu çıkan una sütümüzü ekliyoruz..üzerine muskat rendeliyoruz birazda karabiber serpiyoruz...yaptığımız beşameli karnabaharların üzerine gezdiriyoruz.en üste rendelenen kaşarları ilave edip ısınan fırında 200 c de üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz..
biraz soğuduktan sonra servise hazırdır..
afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder