11 Mart 2012 Pazar

PEYNİRLİ BÖREK


Pazar kahvaltısı için ne yapsam ne yapsam diye düşünürken dün pazardan aldığım 2 taze yufkayı kullanayım dedim ...taze yufka gibisi yok..mis gibi oldu yumuşacık...tavsiyem pazardan yada yufkacı dükkanlarından  tazecik yufkaları alıp kullanmak..markettekiler aynı tadı vermiyor.

Malzemeler
2 kişilik
 2 adet taze yufka
250-300 gr arası beyaz peynir (isteğe bağlı )
yarım demet maydanoz ( istediğiniz miktarda koyabilirsiniz)
sos için:
1 yumurta
1 su bardağı süt
yarım çay bardağı ayçiçek yağı
(peynirinizin tuz durumuna göre tuz ilave edebilirsiniz)

Yapılışı
Böreğimizi yapacağımız borcamı önceden yağlıyoruz. bir kasede peynir ve maydanozu doğrayıp hazırlıyoruz diğer tarafta yufka aralarına süreceğimiz sosumuzu..
yarım kat yufka üzerine sos ve peynir tekrar yarım kat yufka üzerine sos ve peynir bu şekilde yufkalarımızı bitirene kadar aynı işlemleri yapıyoruz..en son üzerine sosumuzu sürüp rendelediğimiz kaşar peynirini damak tadınıza göre serpebilirsiniz..bu size kalmış..
180 c ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dk pişiriyoruz...
Afiyet olsun...




2 yorum:

  1. ellerine sağlık canım paylaşımaların bol olsun inşallah sevgiler;))

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim :) bu ara boşladım ama arka arkaya vericem tarifleri

    YanıtlaSil