6 Mart 2012 Salı

YOĞURTLU PAZI ÇORBASI

Kışın en sağlıklı sebzelerinden PAZI karşınızda :) hem çorbası hem kavurması hem dolması her türlüsüne bayılırım...Bu çorbayıda çok sevdim .sizde deneyin mutlaka...

Malzemeler
7-8 dal pazı
3 yemek kaşığı bulgur
4 su bardağı su
2 diş sarmısak
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
üzeri için ; tereyağı ve toz kırmızı biber

Yapılışı:

Suyu tencereye  alıyoruz, içine bulguru koyup kaynamaya bırakıyoruz..kaynadıktan ve bulgurlar şişmeye başladıktan sonra sarımsağı rendeliyoruz.bir kasede yoğurt ,yumurta ve unu çırpıyoruz...kaynayan suya yavaş yavaş yaptığımız terbiyeyi döküyoruz...devamlı karıştırmamız gerek yoksa çorbamız kesilir..sonra ufak ufak kestiğimiz pazıları ilave ediyoruz..10-15 dk kadar kaynattıktan sonra çorbamız hazırdır...
  bir tavada tereyağı ve toz kırmızı biberi eritip üzerine döküp servis ediyoruz...
afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder