Hayatımda ilk defa evde yoğurt mayaladım :) Ama ilk denemeye göre süper oldu :)
1 kg yağlı inek sütü
1 kaşık yoğurt
Köyden gelen mis gibi yağlı sütümüzü kaynatıyoruz...5-10 dk kaynattıktan sonra ılıması için
bir kenara alıyoruz...Süt ılıdıktan sonra 3-4 kaşık sütü bir kaseye alıyoruz ve içine mayamızı ekleyip
karıştırıyoruz.kalan sütün içine ekleyip karıştırıyoruz.
Tenceremizin kapağını kapatıp etrafını iyice sarıyoruz...sofra bezi,örtü gerekirse ufak bir battaniye ile.
Sıkıca kapattıktan sonra yaklaşık 4-5 saat sonra bakıyoruz..Eğer mayalandıysa tenceremizin kapağını açıp o şekilde buzdolabına koyuyoruz ve 5-6 saat ağzı açık olarak bekletiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder