1 Şubat 2012 Çarşamba

KARİDES GÜVEÇ

 

                   Merhaba  :) fırına  atılan her türlü yiyeceğin hayranıyım :)  hamur işinden ,et,sebze vs bütün yemeklere  :) bir gün işyerinde tariflere bakarken neden farklı lezzetler denemiyoruz dedim kendi kendime ... evimde her zamanki gibi ilk yaşandı ve karides pişirdik eşimle :) her zamanki gibi ortak yardımlarla her zaman yanımda olan canım eşimle yani :) ağzımız sulana sulana sabırsızlıkla pişmesini bekledik ve sonuç fotoğraftaki  görüntü ben bişey demiyorum yorum size kalmış :)

adetler size kalmış biz  2 kişi olduğumuz için malzememizde az ama azaltıp çoğaltmak sizin elinizde...


Malzemeler;

250 -300 gr ayıklanmış ufak karides
2 sivri biber
2 domates
yaklaşık yarım paket mantar
2 soğan
3-4 diş sarmısak
yağ
tuz
kekik
karabiber




         soğan,biber,sarmısak,mantar ( suyu çekilinceye kadar ) sırasıyla hafif pembeleşinceye kadar hepsini pişiriyoruz sonra karidesleri atıyoruz fazla pişmemesi gerekiyor sonra sert olabilir...en son domatesleri  ve baharatları atıyoruz ..3-4 dk  ocakta kaldıktan sonra kapatıp güveç kabına veya borcama döküyoruz üzerine kaşar rendeleyip 200 c de fırında kaşar eriyip üzeri kızarıncaya kadar pişirdikten sonra afiyetle servis ediyoruz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder