1 Şubat 2012 Çarşamba
KARİDES GÜVEÇ
Merhaba :) fırına atılan her türlü yiyeceğin hayranıyım :) hamur işinden ,et,sebze vs bütün yemeklere :) bir gün işyerinde tariflere bakarken neden farklı lezzetler denemiyoruz dedim kendi kendime ... evimde her zamanki gibi ilk yaşandı ve karides pişirdik eşimle :) her zamanki gibi ortak yardımlarla her zaman yanımda olan canım eşimle yani :) ağzımız sulana sulana sabırsızlıkla pişmesini bekledik ve sonuç fotoğraftaki görüntü ben bişey demiyorum yorum size kalmış :)
adetler size kalmış biz 2 kişi olduğumuz için malzememizde az ama azaltıp çoğaltmak sizin elinizde...
Malzemeler;
250 -300 gr ayıklanmış ufak karides
2 sivri biber
2 domates
yaklaşık yarım paket mantar
2 soğan
3-4 diş sarmısak
yağ
tuz
kekik
karabiber
soğan,biber,sarmısak,mantar ( suyu çekilinceye kadar ) sırasıyla hafif pembeleşinceye kadar hepsini pişiriyoruz sonra karidesleri atıyoruz fazla pişmemesi gerekiyor sonra sert olabilir...en son domatesleri ve baharatları atıyoruz ..3-4 dk ocakta kaldıktan sonra kapatıp güveç kabına veya borcama döküyoruz üzerine kaşar rendeleyip 200 c de fırında kaşar eriyip üzeri kızarıncaya kadar pişirdikten sonra afiyetle servis ediyoruz :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder