8 Şubat 2012 Çarşamba

KADAYIFLI ÇITIR MUZ






                 200-250 GR TEL KADAYIF
                 3 MUZ
                 1 ARMUT VEYA ELMA
                 BAL


                     Ufak bir kaseye ayçiçek yağı döküyoruz.. avuçiçlerimizi yağlıyoruz..elimize bir parça uzun şekilde  kadayıf alıp içine 3 eşit parçaya kestiğimiz muzlardan bir tanesini koyup sarıyoruz...her bir kadayıf parçasına elma veya armutuda dilim halinde kesip çekirdeklerini çıkardıktan sonra aynı şekilde sarıyoruz....
                     Kızgın yağda güzelce bir kızartıyoruz sardığımız kadayıfları...

                     Soğutup üzerini bal,muskat rendesi,ceviz v.s ne ile yemek istiyorsak süslüyoruz...

                    Servise hazırdır afiyet olsun...

2 yorum:

  1. güneşciğim, ellerine sağlık. Elma ve muzu aynı kadayıfın içine koyup bir arada sarıyorsun değil mi?

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim zerrin ablacım...yok her bir kadayıfa bir meyve...hemen yanlış anlaşılmayı düzeltiyorum...

    YanıtlaSil